28 Ekim 2009 Çarşamba

Mineral Makyaj Hakkında Merak Ettikleriniz

A) Mineral Kozmetik diğer adıyla Mineral Makyaj Nedir?

 Mineral Kozmetik, doğada bulunan mineral tuzlarının değişik oranlarda karışımıyla elde edilen makyaj türüdür. Klasik ürünlerin aksine, doğal olarak cildi besleyen hipoalerjenik hafif pudraya dayandırılan mineral makyaj koku, talk, alkol, boya, mineral yağ veya kurutucular içermez. Doğal UVA-UVB içermesi nedeniyle cildimizi güneçten koruyarak yaşlanmayı geciktirir. Her sektörde doğal ürünlere olan yöneliş makyaj sektöründe de mineral kozmetiğe olan ilgiyi arttırmıştır. 30 yılı aşkın süredir kozmetik sektöründe yer alsa da son 10 yıldır bugünkü popülaritesini kazanmıştır. ABD dünyada bu konunun öncüsüdür.

B) Mineral Kozmetik Markaları Nelerdir?

Mineral kozmetik ürünlerini piyahasa süren birçok marka vardır. Bu markalardan sekötüründe lider olan marka Bare Escentuals maarkasıdır. Ülkemzde de eczanelerde bulunmakta ve kolayce elde edilebilinmektedir. Benim tercihim ve Bare Escentuals'a nazaran daha uygun fiyat ve alerjik ve hassas ciltlerde de verdiği olumlu sonuçlar sayesinde Bare Escentuals'ın en bilinen rakibi olan marka Everyday Minerals'tır. Yine 3. sırada akla gelebilecek bir diğer marka da Pür Minerals olup bu markanın da ülkemize gönderimi yoktur. Ayrıca oldukça uygun fiyat politikası ile ELF Kozmetik mineral serisi de mevcuttur ve şuradan temin edebilirsiniz. Lorea'l, Maybelline,Max Factor markalarının da meineral ürünleri bulunmaktadır.

C) NasılTedarik Edilir?

Ülkemize artık gönderi yapmayan Everday Minerals ABD'den adres alarak(MyUS ya da Amerikadan İste sitelerinden) tedarik edebilirsiniz.

Bare Escentuals'ı ise şuradan sitesinden temin edebilirsiniz. Direk Türkiye'ye gönderimi var.
Ben internetle uğraşamam diyorsanız eczanelerden alabileceğiniz Bare Escentuals markasından başka Oriflame ve Avon mineral makyaj ürünleri üretmekte. Bunun yanında alışveriş merkezlerinde görebileceğimiz ve standları bulunan ama ismini hatırlamadığım bir mineral kozmetik markası da mevcut ancak bu markanın müşteri çekme adına hiçbir çabası yok. Merak edeni de pek iyi karşılamıyorlar.

Sevgili satış uzmanları size sesleniyorum. Türkiye'de moda tüketicisini tek bir profile sokamazssınız. Genelleseniz de ayrımcılık yapmanın bir anlamı yok. Kendi küçük dünyanızdan markanızı yönetmeye kalkışmanız akıl karı değil. Gördüğünüz tek yer okulunuz ve eviniz arası ve sonrasında eviniz ve iş yeriniz arasında ise ve yoldaki vaktinizi de uyuyarak geçiriyorsanız kariyeriniz bir noktadan sonra tıkanaccaktır. Dünya internetten ekranından görülen yer değildir. Sizin yüzünüzden marka büyüyüyemeyecek ve siz de bu kafayla büyüyemeyecekseniz. Sizler ancak markanızın ve kendinizin önünü tıkarsınız. Yenilikçi olmak başarılı markaları taklit etmek değildir. Kar etmek zengin görünenlere yalakalık yapmak değildir. Özgün olun.

Şimdi FMF nereden çıktı diyeceksiniz bu? pazarlamacı damarım tutuyor arada. Neyse....

D) Mineral Makyajın Yararları Nelerdir?

1- Cildinizi daha dünzgün bir şekilde kapatır likit fondötene göre. Çünkü likit fondöten uygularken ürünü eşit şekilde yüzümüze dağıtmazsak kapatılmayan bölgeler gözüküp kötü bir görünüme sebep olabilir. Yani mineral fondöten uygulamak çok kolay.
2- Cilt için yararlı birleşenler içerir ve gözeneklerinizi tıkamaz.
3- Uygulaması kolay olduğundna çok çabuk makyajınızı bitirebilirsiniz.
4- İçeriğindeki doğal pigmentler nedeniyle cildinizde gün boyunca kalıcılığını korur.
5- Cildinizi dış etkenlere karşı korur.
6- Doğal olarak mineral makyaj markalarında şu içeriğe sıkça rastlarız: Shea Butter, Jojoba yağı ve kakao yağı. Bunlar da fondötenin hitap ettiği cilt tipine göre değişiklik göstermektedirler.

Kullandığım Everyday Minerals,Avon ve Oriflame Mineral makyaj ürünleri ile yorumlarım yakında...

2 yorum:

mineral dedi ki...

acaba carminanın mineral serisindeki allık hakkında fikirlerinizi alabilir miyim bekliyorum

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

carminanın mineral serisi çıkardığını bilmiyordum. hemen bakıp, içeriğini de sevgili kimyager kardeşime incelettikten sonra hemen haber edeceğim...

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails