30 Ekim 2009 Cuma

Eveyday Minerals: Yapıları ve Çeşitleri: Fondötenler

Fondötenler:

Sitede Base olarak geçmekte adı. formül olarak 4'e ayrılmakta

1- Semi-Matte : Yarı mat adından da anlaşılacağı gibi. Benim tercih ettiğim formül. Kapatıcılığı orta-üst seviyede diğer formüllere nazaran. Karma ve normal ciltler için ideal.

2- Matte : Mat fondöten. Karma ve yağlı ciltler için ideal. Normal ve kuru ciltlerde kalıp gibi durur ve kurutabilir. Kapatıcılığı üste yakın tabiii kii yine bu kendi formülasyonları arasınnda.

3- Intensive : Kapatıcılığı en yüksek olan. Oldukça iyi kapatıyor. Yağlı ciltler için ideal.

4- Original Glow : Kuru ciltler için ideal ya da karma ciltler T bölgesi dışında kalan yerlerde kullanabilirler. Çok güzel doğal bir parlaklığı var ve bunu simlerle falan yapmıyor. Mesela Avon'un mineral fondöten glowdan kastı simler. Yüzünüze farınızın simleri düşmüş gibi duruyor.

Renkler:

1-Warm : Nasıl bir kırmızı hem mavi içerikli olanları ve bunun yanında turuncu gibi olanları vardır ya cildimiz de sıcak ya da soğuk tonlu diye ayrılır. Açık ya da koyu tenli olun cildinizin tonu sıcak tonlara yakınsa bu gruba bakabilirsiniz. Yanaklarınız al al ise, sarıımsı, şeftalimsi bir cilt tonunuz varsa, saçınız kahverengi tonlarındaysa ve bronzlaşırken acı çekmiyorsanız warm fondötenler tam size göre...

2- Golden : Oldukça sarı ışıltılı cilt tonları için. Genelde sarı ya da kahve rengi saçlara sahip kişiler için. Bu cilt tipide çok kolay bronzlaşır ve çok hoş bir bronz tonuna sahip olurlar.

3- Beige : En çok rastlanan cilt rengi türü. Cildinizde çok hafif saı ve pembelik varsa sizin için idealdir.

4- Cool : Hafif pembemsi bir cilt tonu. Çok açık renkli oldukları için damarları görünebilir. Bronzlaşmakta güçlük çekerler ve doğru düzgün bronlaşamazlar.

5- Buff : Bu kategoriyi herkes tercih edebilir. Benimde kullandığım fondötenler bu grupta yer almaktadır. Eğer siz de benim gibi yüzünüzde birşey yokken ölü gibi görünüyosanız. Allıksız hasta gibi bir renginiz varsa. Saçlarınız kahve ya da koyu sarı ise bu seçenek tam size göre.

6- Olive : Asyalılar ve Latinler için oluşturulmuş bir kategori. Ürünlerin rengi sarımsıdır.

3 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Avon'un transparan fondötenini tavsiye ederim...

Unknown dedi ki...

merhaba
siteni cok begendim özelliklede everyday gibi deneyemeden sitesinden renklerine karar vermeyi alışacağımız bir marka için iyi açıklamalar olmuş.Yalnız sormak istediğim bişey var everyday mineralsların artık Türkiyeye gönderme yapmadıklarını duydum.Daha önce hiç sipariş vermemiştim ama biraz geç kalmışım keşfetmekte sanırım.Sen nasıl ürün temin ediyorsun?

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

ben de Türkiye'ye gönderim yaparken almıştım. Şimdi ise New York'a gideceğim ve eksiklerimi bu şekilde tamamlayacağım ancak Everday Minerals'a mail attığımda pek yakın bir zamanda olmasa da Türkiye'ye gönderime tekrar başlayamak için çalıştıklarını söylediler. Bu zaman zarfında ABD'den adres alıp aracı firmalarla kendi adresine ürün alabilirsin. Ayrıntılı bir yazı Just Makeup sitesinde var... :)

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails