21 Haziran 2011 Salı

Karşılaştırma: MAC 217 - Sigma E25 - Coastal Scents Pro Blending

Bu yazımda size 3 meşhur fırçadan bahsedeceğim. MAC'in 217 numaralı fırçasından ve bu fırçanın ünlenmesi ile diğer önde gelen markaların bu fırçadan esinlenerek yaptıkları fırçalardan bahsedeceğim.

En bilinen markalar Coastal Scents ve Sigma.

Resimlerden de anlaşılacağı üzere 3 fırçanın da birbirinden farklı. Bu temel farklılıklar;

  1. Coastal Scents tamamen farklı bir fırça. Mac ve Sigma'nın kılları düz iken CS fırçanın metal kısma yakın olan kenar kısımları daha kısa. Yani katlı, açılı bir yapısı var. Uç kısma doğru ovalleşiyor.
  2. Yine Sigma ve MAC de uç kısımlarda yuvarlak bir yapıya sahip ama CS daha yuvarlak bir yapıya sahip.
  3. 3 fırçanın sap boyu birbirinden farklı. Sigma en uzunu MAC ise en kısa olanı.
  4. Sigma fırçanın metal kısmı daha dar. Yani kılların başladığı nokta daha ince. Mac daha dikdörtgen bir şekle sahipken Sigma V şeklinde uzanıyor.
  5. CS fırçanın kılları daha yoğun. Buyüzden bazı kişilere MAC ya da Sigma daha yumuşak gelebiliyor ama asıl mevzu CS fırçanın kıllarının daha yoğun olması.
  6. Kıl yoğunluğu açısından orta sırada MAC yer  alırken en sonda Sigma yer alıyor.
  7. Yumuşaklık açısından hepsi birbirine eşit.

 Tüm bu özellikleri göz önüne alınca kesinlikle alınması gereken fırça Coastal Scents ve MAC. Sigma rakipleri ile arada kalıyor. Bunun nedeni aslında CS fırçasının yapı olarak farklı olması da bir neden. Yani CS fırçayı 217'ye bir dupe yani muadil olarak olacaksanız almayın. Kendi başına çok yönlü ve kullanışlı, dayanıklı bir fırça olduğu için alın.

Ben bu 3 fırçayı da aldığım için memnunum çünkü bu şekil fırçalar çok kullanışlı ve yanınızda bir peçete bulundurup, her fardan sonra fırçayı silerek tüm makyajınızı yapabilirsiniz.

Yapı itibariyle hepsi birbirinden farklı olan bu fırçalar amaç olarak birbirlerine çok benziyorlar. Bütçenize ve zevkinize göre (ben de merak unsuru da var, almasaydım çatlardım :) birini seçebilirsiniz. Hepsi de aynı görevi görecektir.

CS :4.95$+yol
Sigma: 9$+yol
MAC: 22.50$+vergi (ABD) Türkiye fiyatını bilmiyorum. 3sene önce 50TL civarıydı hatırladığım kadarıyla.

MAC - Sigma - Coastal Scents

1 yorum:

Bilgentolis dedi ki...

sigma ve coastal var bende de. sigmayı seviyorum ama ikisinden birini seçmek durumunda olsam coastal derdim. muhteşem bir fırça hem ürünü alıp sürmek için, hem de dağıtmak için tek başına yeterli. bilsem 2 3 tane daha alırdım aynısından yasaktan önce.

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails