11 Ocak 2011 Salı

Mutfağın Okulu’nda Ocak ayı sürprizlerle dolu…

Daha ilkokuldayken (5.sınıf) annem hasta yatarken Ravioli yapmıştım. Kendi ellerimle İtalyan mantısının her birini bohça bohça kapatmıştım.  Yüksek Lisansa başladığımdan beri yemekle aram kalmadı :( ama merakı olanlar için buyrun :)


Uluslararası mesleki eğitim programlarının yanı sıra, mutfak meraklılarına ünlü şefler eşliğinde birbirinden keyifli workshoplar düzenleyen Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), yeni yılda yine çok iddialı…


Dünyanın en başarılı executive şeflerini ülkemizde ağırlayan ve onları hem kendi öğrencileri hem sektör profesyonelleri ile buluşturup eşsiz aktiviteler düzenleyen MSA’ da ocak ayının konuğu Michelin yıldızlı dünyaca ünlü İspanyol Şef Sergi Arola.


MSA’da yeni yılın kış mutfağı hazırlıkları tamamlandı. Birbirinden lezzetli çikolata tarifleriyle başlayan workshop’lar, profesyonel şefler eşliğinde hiçbir yerde bulamayacağınız sofistike pişirme tekniklerini öğretiyor. Ocak ayında İtalyan, Meksika, Uzakdoğu ve İspanyol Mutfakları ile Küçük Gurmeler için özel lezzetleri kapsayan benzersiz deneyimleri kaçırmamak gerek!


İspanyol Mutfağı’nın Michelin Yıldızlı ustası Ocak’ta MSA’da…
Konusunda uzman, dünyaca tanınmış şefleri ülkemize getirerek, Türkiye’ de yiyecek içecek sektörünün referans merkezi olan MSA, Ocak ayında “Yenilikçi İspanyol Mutfağı” konusunda bir marka haline gelmiş, dünyanın başarılı İspanyol Şefi Sergi Arola’yı ülkemize getiriyor.


Sergi Arola Madrid’in seçkin Chamberi semtinde bulunan “Sergi Arola Gastro”nun şefi ve işletmecisi. 2008 yılında iki Michelin Yıldızı alan restoran, çok iyi bir donanıma sahip mutfak, şarap mahzeni ve şık bir kokteyl barından oluşuyor. Arola’nın diğer üç restoranı ise Barselona’da Arola Arts, Lizbon’a çok yakın Penha Ritz Carlton’a bağlı Longa Hotel And Golf Resort Sintra’da Arola Penha Longa ve Sao Paolo’nun en iyi bölgelerinden birinde bulunan Hotel Tivoli Sao Paolo-Mofarrej’deki Arola 23.


1968 Barselona doğumlu Arola, yemek yapmaya küçük yaşta kendi evinde başladı. 1998’de “La Broche” adlı mütevazı restoranı ile ilk Michelin Yıldızı’nı alan Arola, deneyimlerini MSA’nın profesyonel şef adayları ve amatör katılımcıları ile paylaşacak.
Sergi Arola ile “Yenilikçi İspanyol Mutfağı”
Her kıtada gerçekleşen farklı gastronomi organizasyonlarına katılarak kendi mutfak anlayışını sunmak için dünyayı gezen ünlü şef ile daha önce tatmadığınız enfes lezzetleri keşfetme fırsatını kaçırmayın. Geleneksel İspanyol mutfağını yenilikçi bir yaklaşımla tekrar yorumlayan dünyaca ünlü İspanyol executive şef Arola eşliğinde kuşkonmaz ve barbun balıklı risotto ile havuç çektirme ve brokoli yağlı dil balığı yapacağınız eşsiz tariflerden bazıları arasında yer alıyor.


İngilizce “İtalyan Mutfağı” workshopları başladı…


Bu ay MSA’ da bir ilk gerçekleşiyor. İstanbul’da yaşayan yabancı misafirlere özel İngilizce düzenlenecek “Italian Cuisine” workshopı bu mutfağın sırlarını öğretiyor. Gelen yoğun talep üzerine düzenlenen İngilizce eğitim ile MSA, anadili İngilizce olan mutfak tutkunlarının uğrak noktası haline gelecek.


Ocak ayını daha lezzetli ve renkli geçirmek için yapmanız gereken birbirinden keyifli ve eğlenceli workshop’lara kayıt olmak. MSA’nın web sitesinde ya da Biletix’ ten online satın alarak da sınırlı sayıda kapasiteli mutfaklardaki workshoplara katılma fırsatını yakalayabilirsiniz. Kendi mutfağınızın şefi olmak için acele edin!


Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiler www.msa.tc adresinde...

2 yorum:

Mertör dedi ki...

MSA koca İstanbul'da en sevdiğim yerlerden biri! Kapısından içeri adım attığım andan itibaren o kadar mutlu hissediyorum ki kendimi! Hatta belki görmüşsündür blogda da paylaşmıştım daha önce gittiğim bir eğitimi:(http://lacivertojelikiz.blogspot.com/2010/11/toscanada-ylbas-msa.html )

fırsat buldukça gitmek lazım :)

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

ben evliliğe yakın girişicem bu işlere. bir ara acayip yemekle bozmuştum kafayı. gariptir ki kilo almaya başlamadan önce. kilo aldım alalı yemek yapmayı bıraktım- :p

ne güzel süslemişsiniz yemekleri. bu arada senin kekten yaptım ama beyaz çikolata kısmı kazaya uğradı. yazıcam onu da :D

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails