18 Ocak 2011 Salı

ABD'de Alışveriş Yapmanın İpuçları

Bunu yazıyorum çünkü ilk gidişiniz hüsranla sonuçlanabilir. Neler olabilir?

- Tek başınıza 6-7 bavulla dönüp 500-700$ civarı extra bavul ücreti ödeyebilirsiniz
- Gördüklerinize saldırıp "Bunlar  Türkiye'den ucuz" diyerek alıp indirimli mağazaları unutabilirsiniz ya da sona kalmış olurlar.
- İhtiyacınız olmayan ya da kullanmayacağınız ürünler alırsınız.
- Farklı farklı yerlerden ucuz diye alırsınız ama sonunda toplam alışverşiniz tahmininizden daha fazla çıkar.


Şimdi önce nerelere gimek gerek bunları bir görelim;

1- Kesinlikle TJ-Maxx

Çeşit çeşit birçok markanın birçok ürününe ulaşabilirsiniz. Hatta birçok outlet mağazadan daha ucuza ürünler bulabilirsiniz. Tabii ki arada 1-2 daha pahalı ürün çıkabiliyor.

2- Outlet Şehirler

NewYork'taki en meşhuru Woodburry Common Outlet. Eğer orada yasal yaşayan tanıdığınız var ise indirim defterini de alabilirsiniz (yıllık belli bir üyelik ücreti ile birçok yerde kullanılan bir kart ile alınıyor)

Yine NewYork Long Island'da bulunan Tanger Outlet var.

Hangi eyelaete gidiyorsanız internette aratıp çok kolay bulabilirsiniz.

3- İnternette mağazalardan daha fazla ürün var.

Hatta bazı ürünler sadece internette var. Eğer internet siteleri üzerinden alacaklarınız varsa mutlaka kalacağınız yere gitmeden önce sipariş verin. Eğer kalacağınız yer otel vb. gibi ise gittiğinizde hızlı gönderi seçeneklerini seçin. Kargolar buradaki gibi 1-2 günde ulaşmıyor.

4- Bir mağazada bulamadığnız birşey sırf ucuz diye başka bir bedenini ya da benzerini almayın çünkü iki adım ötede aynı markanın bir başka mağazasını çok rahat görebilirsiniz.

5- Manhattan'da 100$a kadar olan alışverişlerden vergi alınmıyor. New Yok'ta Tax Free yok. Hangi eyaletlerde var bilmiyorum. New Jersey'de var Tax Free ama ben havaalanında da görmedim nereden yapılyor bu işler diye..

Marshall's, Target, üyeliği olan tanıdığınız varsa Costco uygun fiyata birçok ürün bulabileceğiniz yerler. Target market gibi bir yer...

Alışveriş yapmak için çok güzel bir yer ABD ve tabii ki New York...Bir miktar biriktirip öyle gitmek lazım ev bunları ukuyup ya da tanıdıklarınızdan tavsiye alıp ta gitseniz bile gözünüz ilk seferinde kesin dönecek :) Aman siz siz olun bu ucuzluk karşısında sakin olun... :)


İlk fotoğraflar Wodburry'den, son iki fotoğraf Tanger Outlet'ten. Eylül ayındaki tatilde çekmiştim bu fotoğrafları. Ah bir de video vardı ama çöken bilgisayarım ile gitti..


.

6 yorum:

New York Lover D. dedi ki...

Ah bi de meşhur prime outletleri vardır :) New yorkta yoktu sanırım ama pek çok eyalette var bildiğim kadarıyla. Gerçekten Amerika alışveriş için çok uygun ;)

makyajblogum dedi ki...

NYC'de bir de meşhur markaların satıldığı kocaman bir outlet vardı çok merkezi bir yerdeydi ama adını unuttum...
ABD gerçekten alışveriş için gidilecek yer, inanılmaz ucuz şeyler olabiliyor hele ki TJ Maxx ve Marshalls'da...Ama şöyle gitmişken uzun bir süre kalmak en iyisi :)
Bir de kozmetik bize göre çok ucuz :(

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

herşey ucuz.orada tüketici ve halk önemsenirken burada güç sahipleri kendi ceplerini önemsiyor. 3-5 firma artık daha duyarlı bu konuda ama vergiler de düzenlenmiş değil...

Century 21 var karışık satan ama Woodburry'i kimse geöemez. Bir de 5th Avenue kısmı var. CCO'da o sokakta. Millet bavullarla geliyor. Bolca Türk'e rastlamak mümkün :D

makyajblogum dedi ki...

Tamam Century 21'i diyorum ben :) Evet herşey çok ucuz ABD'de, biz birde malum bol bol vergi ödüyoruz, hatta verginin de vergisini ödüyoruz :(

nihalasli dedi ki...

Canim NY kismi bize nasip olmadi simdilik insallah mayista ama burada da tj maxx benim tek gectigim yer:) ross marshall burada yok ama washington a gittigimde ben de o ucuz bu ucuz diye topladim:)
Aaa bu Tr de olsa pahali satarlar dediklerim dolabimda ama o ne ya alisveris kadar para aliyorlar fazla bavuldan.Neyse ailem gelirse onlarla yollarim bir kismini artik:)

melike dedi ki...

ağustos ortasında new jersey'e 1 yıllığına gelecek biri olarak şimdi oturup bu postu ezberliyorum :)

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails