30 Eylül 2009 Çarşamba

Introduction to Makeup : Basic Eye Brushes / Makyaja Griş : Far Fırçaları

Makyaj fırçalarımı henüz biriktirme aşamasındayım ancak temel fırçalarımı ve birkaç ekstrayı edindim. Burada makyaj yapmaya başlayanlar için şekil itibari ile gerekli temel fırçaları tanıtacağım.

1- Pencil Brush = Detaylı çalışma ve göz pınarına aydınlatıcı sürmek için ideal. Bendeki Oriflame in "Giordani Gold" serisinden. Mac 219 ile aynı şekle sahip. Sapı daha kısa ve fiyatı tabii ki daha ucuz. 219 almak için kendimi alıştırmışken bunu görünce öyle acayip bir fiyata almadan edemedim. 219u daha sonra içimde kalmasın diye indirimli sitelerden almayı planlıyorum.

2- Crease Brush = Yuvarlak uçlu olan crease fırçası ile (biri Türkçemize şu crease kelimesini kazandırıversin. crease demek çok tuhaf oluyor) -ki sivri uçluları da bulunmakta- gölgelendirme göz kapağının üstüne kalan, fırçanın sıkıştığı yere far sürmek ve farları birbirine karıştırmak ve yine farların keskin olduğu hatları yumuşatmak için kullanılır. Bende Sephora'nın 13 numaralı crease fırçası var ve 25tl. Mac'te 224e 75tl vermek içime oturacaktı ben de İstinye Parka'ta karşıya geçiverdim ve kendimi Sephora'da buldum.

3- Eyeliner Brush = En müthiş icat olan cream eyeliner ya da jel eyeliner sürmek için ideal bir fırça. Bu fırçayı da Sephora indirimden almıştım. Profesyonel makyözlere göre bu tip bir fırça yeni başlayanlar için ideal ancak ben angled denen ve çevirmen olmadığımdandır belki ama böyle dikdörtgen ince bir fırçanın üstünün yokuş yukarı giden hali ya da kısaca açılı fırçayı en kısa zamanda ve büyük ihtimalle Coastal Scents ten edinmeyi planlıyorum. Kuyruk çekmek için oldukça pratik görünüyor.

4- All Over Eyeshadow Brushes = Bundan sonraki 3 fırçadan göz kapağınızın büyüklüğüne göre dilediğiniz büyüklüğü seçebilirsiniz. Bunlar göz kapağının tümü ya da geniş kısımlarında çalışma için uygundur. Benim favorim sentetik bir fırça olan Everyday Minerals fırçam favorim. Sentetik ve kılları sık olan fırçalarla çalışmak çok rahat oluyor. Bol miktarda ürünü dökmeden fırçaya alıyor.

5- Eyebrow Comb&Brush = Kaşları unutmamak lazım. kaş jeli, farı ya da kalemi kullanın ya da kullanmayın kaşlar taranmadan şekle girmiyor.




1- Pencil Brush = It is good for detail work for crease and inner corner of the eyes. It's from Oriflame because it was cheap and good quality and exactly teh same with Mac's 219. I will gave 219 sometimes beacuse I obsessed with it. Brand obsession :p

2- Crease Brush = It is great for crease area and blend the colors. It has a round tip and there is also pointed tip crease brushes out there. They are good for detailed crease work. Mine is from Sephora and the number is 13. It is not expensive as Mac and has soft bristles.

3- Eyeliner Brush = This brush is great for the world's best invation the gel/cream liners. Acording to professional makup artist, this type of brush is good for starters but for me I want to try angled liner brush cause it's multi purpose and seems easy to draw wings to te eyes. I wanna buy one from Coastal Scents . This is also from Sephora and number is 17.

4- All Over Eyeshadow Brushes = You can choose a all over eyeshadow brush which size you want. It depends your eye lid size :) My fav is Everyday Minerals brush. It has synthetic bristels and this is good for grabing color easily.

5- Eyebrow Comb&Brush = Brows always tent to go down and use a gel,powder or pencil to fill them in comb your lashes is a great and easy way to shape them well.

Hiç yorum yok:

Uyarı - Disclaimer

Bu sitede yazılanlar kişisel deneyimleri içermektedir. Yazılardan dolayı oluşabileceklerden Fashion and Makeup Freak sitesi sorumluluk kabul etmemektedir. Yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır.

Everything has been written in this blog is about personal experience. Fashion 'n Makeup Freak doesn't accept any obligation. Everything is in your responsibility.


Bu sitede yayınlanan tüm içeriğin kullanım saihibi site sahibine ait olup paylaşılması, kaynak gösterilmeden yasaktır.
Related Posts with Thumbnails